Wallen, donkere kringen of zakjes onder de ogen kunnen een vermoeide uitstraling geven. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een nacht slecht geslapen en is het niet gek als je er dan vermoeid uitziet. Maar als je goed uitgerust bent is het toch vervelend om te horen “ben je moe?”. Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben en vereisen een behandeling op maat door een ervaren cosmetisch arts. Lees hieronder meer over de behandeling van wallen & donkere kringen. 

Meest voorkomende redenen voor wallen of donkere kringen:

  1. Volumeverlies rondom de ogen.
  2. Verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid.
  3. Verzakking van het oogvet ‘vetwallen’.
  4. Problemen met afvoeren van vocht ‘vochtwallen’.
  5. Verkleuring van de huid door pigmentatie of bloedvaatjes.

“Behandeling met Hyaluronzuur fillers, biorevitaliserende injectables, of verstrakking/versteviging van slappe huid kunnen wallen effectief verminderen.”

Behandelopties:

  1. Oplosbare hyaluronzuur fillers kunnen gebruikt worden om volumeverlies in de traangoot en de steunpunten rondom de ogen te corrigeren waardoor donkere kringen effectief aangepakt worden. Hoeveel filler nodig is, is afhankelijk van de mate van volumeverlies en het gewenste resultaat.
  2. Endolifting – Met behulp van radiofrequentie(RF)-therapie worden de diepere huidlagen kortdurend verwarmd en daarna geactiveerd om nieuw steuncellen zoals collageen en elastine aan te maken waardoor de huid vanuit de diepte langdurig steviger en elastischer wordt. Bij de innovatieve endolifting behandeling wordt stimulatie van de diepere huidlagen gecombineerd met volumeherstel (hyaluronzuur fillers), of met bioactiverende injecties zoals lichaamseigen groeifactoren (PRP) of andere activerende injectables.
  3. PlexR plasma therapie – In het gevallen van slappe en rimpelige huid onder de ogen, kan een huidverstrakkende behandeling met plasma therapie (PlexR) een mooie uitkomst bieden. Met PLEXR plasma therapie worden kleine warmte pulsen op de huid gegeven die voor een verstrakkend effect zorgen en de huid activeren om nieuw collageen en elastine aan te maken.
  4. Activerende injectables – Inspuitingen met activerende ingrediënten zoals groeifactoren (PRP) en skinboosters zetten de huid aan tot aanmaak van nieuwe cellen die de huid steviger en elastischer maken. Producten zoals RRS HA eyes zijn specifiek ontwikkeld om pigmentatie te verminderen, vochtafvoer te verbeteren en de huidkwaliteit onder de ogen te verbeteren.

Helpt Botox tegen wallen?

Tegenwoordig wordt er veel gebruikt gemaakt van injectables zoals fillers en Botox tegen een vermoeide blik. Wallen worden vaak het meest effectief behandeld door aandacht te besteden aan herstel van huidkwaliteit en volumeverlies. Botox kan bijdragen aan een frissere blik door de rimpels rond de ogen te verzachten en een openere blik te geven.

Dokter Brandt is gespecialiseerd in de behandeling van donkere kringen /wallen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan een afspraak voor een gratis consult en ontvang een advies op maat.

Een behandeling van wallen kan op verschillende manieren gedaan worden.

1. Herstel van volume onder de ogen met een filler:
Met behulp van een canule (heeft een ronde kop waardoor er minimale schade is aan de huid en bloedvaatjes) wordt het volumeverlies herstelt. Met lokale verdoving voelt u praktisch niets van de behandeling. Het effect is direct zichtbaar en houdt gemiddeld wel 9-15 maanden aan. Onze fillers zijn veilig en het effect is volledig omkeerbaar.

2. Behandeling van donkere kringen en ‘vochtwallen’:
Door een serie van micro-injecties onder de ogen wordt een mix van hyaluronzuur en biorevitaliserende stoffen in de huid gebracht. Deze stoffen drijven vocht af, ontkleuren donker kringen en zorgen voor verjonging van de huid onder de ogen.
Kuur: 4 behandelingen (ca. 20 minuten) waarvan de eerste 2 elke week en de laatste 2 om de week. Het effect van de kuur kan worden versterkt met een activerende oogcrème die u zelf thuis aanbrengt.

Prijzen Hyaluronzuur fillers:

Pakket wallen & donkere kringen: “light”: €500 – “plus”: €950*

1 ml. filler los: €300

* Bij afname van het pakket worden verschillende soorten fillers gebruikt om het optimale resultaat te bereiken. Of u in aanmerking komt voor het “light pakket” of het “plus pakket” is afhankelijk van de mate van volumeverlies en het gewenste resultaat. Bespreek dit van tevoren met uw arts.

Klik hier voor meer informatie en prijzen van Endolifting voor wallen en donkere kringen.

Klik hier voor meer informatie en prijzen van PlexR plasma therapie.

Maak nu een afspraak voor een gratis consult.

Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak

Deel deze behandeling met anderen: