Botuline toxine tegen depressie

Een Botuline toxine behandeling tegen depressie is één van de nieuwste medische toepassingen van het medicijn en heeft nu al fenomenale resultaten laten zien. Depressie is een van de meest voorkomende oorzaken van slecht functioneren op sociaal en professioneel gebied, met momenteel 121 miljoen mensen die hieronder lijden (WHO).

Hoewel er een aantal effectieve behandelingen bestaat, zijn er velen die slecht op deze behandelingen reageren en een chronische depressie ontwikkelen. Negatieve emoties zoals boosheid en angst, zijn geassocieerd met het aanspannen van de spieren in de fronsregio. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een depressie een overactieve fronsregio hebben. Deze studies tonen aan het willekeurig aanspannen van de spieren in de fronsregio kunnen leiden tot het ervaren van negatieve emoties. Een recente Europese multi-centre studie laat zien dat mensen met een depressie, waarbij de fronsregio behandeld is met Botuline toxine, een significante verbetering van hun humeur hadden ten opzichte van degenen die geen Botuline toxine kregen. Hoewel het exacte mechanisme is nog onduidelijk, wordt aangenomen dat het ontspannende effect op de fronsregio de negatieve emoties moduleert, mogelijk in combinatie met een minder strenge gezichtsuitdrukking als resultaat van de Botuline toxine behandeling. Met name interessant was, dat het positieve effect op het humeur nog lang aanbleef nadat de cosmetische effecten waren uitgewerkt.

Een behandeling van de fronsregio is eenvoudig en duurt maar enkele minuten. De behandeling bestaat uit een 5-tal oppervlakkige injecties die over het algemeen niet als pijnlijk worden ervaren. Na de behandeling zal de arts u enkele adviezen geven over goede nazorg.

Botuline toxine behandeling frons tegen depressie: €129.50.
Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak

Deel deze behandeling met anderen: