Botuline toxine tegen tandenknarsen

Tandenknarsen, ookwel ‘Bruxisme’ genoemd, is het met kracht op elkaar klemmen of over elkaar schuiven van tanden en kiezen. Botuline toxine tegen tandenknarsen is een zeer effectieve behandeling en is populair bij tandartsen en kaakchirurgen.

Tandenknarsen wordt veroorzaakt door een overmatige spierspanning in de kauwspieren waarbij met name ‘s nachts onbewust de tanden en kiezen met geweld over elkaar heen schuiven hetgeen een en schurend of knarsend geluid geeft. Op korte termijn leidt dit tot pijnklachten in de kauwspieren, het kaakgewricht en zelfs hoofdpijn door de continue verhoogde spierspanning. Op langere termijn kan het ernstige schade veroorzaken aan het tandglazuur en de kiezen of vullingen kunnen zelfs barsten of afbreken. Het probleem vormt in Nederland, na cariës en ziekten van het tandvlees, de derde belangrijkste bedreiging voor het gebit. Botuline toxine tegen tandenknarsen is een effectieve behandeling omdat de hoge spierspanning in de kaken verlaagd kan worden waardoor mensen van het tandenknarsen verlost kunnen zijn.

Met behulp van enkele Botuline toxine injecties in de kauwspieren kunnen deze zich deels ontspannen waardoor de klachten aanzienlijk afnemen of zelfs geheel verdwijnen. Deze injecties worden over het algemeen ervaren als speldenprikjes. Een verdoving is niet nodig. De behandeling duurt maar een paar minuten waarna u direct weer naar huis kunt.
Afhankelijk van de ernst van de klachten en de dikte van de spier wordt bepaald hoeveel Botuline toxine er nodig is voor de behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen als het gewenste effect nog niet bereikt is. Het effect begint na enkele dagen merkbaar te worden en is maximaal na ongeveer 2 weken. De werkingsduur is gemiddeld rond de 3-4 maanden en de behandeling kan hierna zonder problemen worden herhaald.

Botuline toxine behandeling tegen tandenknarsen: vanaf €319. De prijs is afhankelijk van het aantal eenheden dat nodig is (dit verschilt per persoon).
Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak

Deel deze behandeling met anderen: