Botuline toxine

Wat is botuline toxine?

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat spieren kan ontspannen die rimpels veroorzaken. Door de spieren te ontspannen die bijvoorbeeld kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels of de frons veroorzaken, trekt de huid zich weer glad en verzachten de rimpels als sneeuw voor de zon.

Het populairste “anti-rimpel medicijn” ter wereld heeft een interessante geschiedenis. De ontdekking van Botuline toxine gaat zover terug als 1822 toen het toxine voor het eerst beschreven werd. In 1973 werden de eerste medische behandeling gedaan bij mensen met neurologische spierziekten zoals het ongecontroleerd knipperen van de ogen. Per toeval werd 1992 ontdekt dat de rimpels verdwenen bij mensen die een Botuline toxine behandeling hadden gekregen. Sindsdien was Botuline toxine erg populair onder acteurs, topmodellen en anderen die voor hun werk rimpelvrij wilden blijven. Tegenwoordig kiezen veel meer mensen voor Botuline toxine.

Waar wordt Botuline toxine voor gebruikt?

Botuline toxine wordt naast het verzachten van rimpels ook veel gebruikt als behandeling van hoofdpijn (migraine), overmatig zweten van de oksels en tandenknarsen. En wist je dat recente studies nu ook goede resultaten laten zien in de strijd tegen depressie?
In de medische wereld wordt Botuline toxine ook veel gebruikt zoals bij patiënten met bepaalde spier- en zenuwaandoeningen.

Hoe werkt Botuline toxine?

Na injectie van Botuline toxine de spier die we willen ontspannen, zorgt de werkzame stof in Botuline toxine ervoor dat het signaal van de aansturende zenuw niet aankomt bij de spier waardoor deze zich ontspant. Doordat de spier zich ontspant, komt het gebied tot rust en trekt de huid uit de plooi waardoor de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Gemiddeld neemt de diepte van rimpels tot wel 90% af!
Een paar dagen na de behandeling begin je het effect al te merken, de rimpels worden zichtbaar minder. Het effect van een Botuline toxine behandeling is per persoon verschillend maar houdt gemiddeld 3-5 maanden aan. De werkingsduur kan oplopen tot wel 4-9 maanden indien de behandeling op tijd herhaald wordt.
Tijdens de periode dat Botuline toxine werkzaam is behandelt het niet alleen rimpels, maar voorkomt het ook de vorming van nieuwe rimpels. Door deze preventieve werking wordt Botuline toxine veel gebruikt door jonge volwassenen. Botuline toxine is geheel natuurlijk afbreekbaar en de effecten zijn ook volledig omkeerbaar.

Botuline toxine behandeling

Botuline toxine wordt veel gebruikt voor het verzachten van kraaienpootjes, voorhoofdslijnen, de fronsrimpels of het subtiel liften van de wenkbrauwen. Botuline toxine kan daarnaast in de handen van een ervaren cosmetisch arts ook gebruikt worden voor de behandeling van een tandvleeslach (gummysmile), rimpels op de neus (bunny lines), rimpels op de lippen (rokerslijntjes/barcode), het liften van hangende mondhoeken, of het verzachten van rimpels in de hals.

Naast deze populaire cosmetische manieren om Botuline toxine te gebruiken zijn er ook interessante medische toepassingen van Botuline toxine. Zo wordt Botuline toxine vaak gebruikt in de strijd tegen hoofdpijn (migraine), overmatig zweten van de oksels en tandenknarsen. Naar verwachting wordt Botuline toxine binnenkort zelfs officieel goedgekeurd voor de behandeling van depressie!

 

 

Hoe werkt een Botuline toxine behandeling?

Stap 1: Het consult

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en de behandelmogelijkheden, plannen we een intake gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we kort de medische achtergrond en kijken we of iemand in aanmerking komt voor een behandeling.
Door een grondige analyse van het gezicht bekijken we welke gebieden te optimaliseren zijn en welke producten het beste bij u passen. Hierbij hebben we specifieke aandacht voor de karakteristieke kenmerken van uw gezicht en de sterke punten die we willen accentueren.
“Tijdens het adviesgesprek heeft de arts als doel om u te adviseren over een behandeling die uw natuurlijke schoonheid naar boven haalt zonder dat dit ten koste gaat van een natuurlijke uitstraling.”
Onze artsen zullen u vaak adviseren om niet te veel in 1 keer te behandelen, u kunt immers later altijd terug komen voor een aanvullende behandeling – zo houdt u de controle over de resultaten. Voor uw persoonlijke dossier maken we voor- en na foto’s. Maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult gesprek.

Stap 2: De behandeling

Een Botuline toxine behandeling is over het algemeen snel en vrijwel pijnloos. Botuline toxine wordt met een zeer fijn naaldje in de oppervlakkige spieren ingespoten – dit wordt over het algemeen ervaren als een speldenprikje, een verdoving is dan ook echt niet nodig. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat gedaan wordt, gemiddeld is dit tussen de 5-10 minuten. Na de behandeling krijgt u van de arts informatie en adviezen over optimale nazorg.

Stap 3: Na de behandeling

Na de benadeling is over het algemeen weinig zichtbaar. Het is normaal dat na de behandeling er lokaal enige roodheid en zwelling is op de injectieplaats. Dit trekt binnen enkele uren weer weg. In uitzonderlijk gevallen kan een klein blauw plekje ontstaan welke binnen enkele dagen weer wegtrekt en zonder problemen bedekt mag worden met make-up. Na de behandeling zou u gewoon direct weer aan het werk kunnen gaan – het wordt daarom ook wel de “lunchtime treatment” genoemd. De meeste mensen gaan de volgende dag weer aan het werk en zijn dan weer volledig toonbaar.

 

Waarom kiezen voor iClinics?

 1. Ervaren artsen
  Bij Injectables Clinic werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze cosmetische artsen zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

 

Goed om te weten wanneer u een Botuline toxine behandeling overweegt:

 • Kies een Botuline toxine product dat veilig en getest is
  Sommige Botuline toxine producten worden geïmporteerd vanuit het buitenland en zijn niet goed getest op veiligheid en effectiviteit. Er is hierbij een verhoogde kans op bijwerkingen. Informeer naar het product dat gebruikt wordt.
 • Klopt de prijs?
  Sommige prijsvechters bieden Botuline toxine behandelingen aan voor een prijs die bijna te goed is om waar te zijn. Dit kan komen omdat ze een goedkoper onbekend product gebruiken dat niet uitgebreid getest is, of een sterk verdunde hoeveelheid Botuline toxine aanbieden. Vraag naar het product en vraag hoe het verdund wordt.
 • Vraag naar ervaring van de arts
  Elke basis arts mag op dit moment cosmetische behandelingen uitvoeren. Maar dit betekend niet automatisch dat deze arts bekwaam is. Behandelingen door een onbekwame arts geeft een verhoogd risico op complicaties. Het is belangrijk om van te voren te informeren over de werkervaring en de opleiding van de arts.
 • Check of arts is aangesloten bij NVCG
  De Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG) is een vereniging van cosmetisch specialisten die zich bezig houden met het verbeteren en veilig maken van de cosmetische zorg. Door het opstellen van kwaliteitsrichtlijnen voor hun leden wordt de cosmetische zorg veilig en verantwoord.

Voor meer informatie kijk verder op:

Botuline toxine Prijzen

Botuline toxine veelgestelde vragen